torsdag 10 oktober 2013

Lekar i änget och skogen


Måndagar efter lunchen håller förskoleklassen till änget på andra sidan vägen för att leka och lära sig lite om naturen med skogsmusen Sten.
I måndags försökte hoppa lika långt som Sten, sedan blev det Lövtåget (hassel, ek, ask, lönn och oxel) och till sist Burr. Försök att gissa vilket föremål vi har valt?

Torsdagar efter lunchen är det dags för både förskoleklassen och ettan att tillsammans vara ute och leka. Vi har lekt Mini-lekar i ängsskogen, på skolgården, vid Ankankojan och varit vid Tallkojorna för att plocka slånbär och äpplen samt leka.
Idag var det dags att gå till fritids kojskog. Platsen är alldeles ny för förskolebarnen och Helén berättade för dom vad vi gör där och vilka reglerna är. Tvåorna och treorna har rivit sina kojor och jag berättade för ettorna om varför de ha de gjort så och förklarade att kojbyggandet skall ske tillsammans och att ingen får nekas att vara med.
Det blev en härlig stund i skogen där barnen bar på grenar till sina kojor, provsprang hinderbanan och hittade fina höstiga naturföremål.

Fönster i kojan med fönsterkarm och lövutsmyckning.

Ett kojgolv av löv.

Här spelas det TV-spel.

Hinderbanan är pyntad med gula löv.

Novahs lönnlövsbukett och en fjäder.

Lila svampar på en stock.
Jag fotade med fritids kamera, la in bilderna på vår blogg och har lånat dom därifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar