tisdag 18 mars 2014

Vänskapens hjärta

Sedan drygt en vecka jobbar vi med temat Vänskap och i morgon är det dags för barnen att gissa vem som har varit var och ens hemliga kompis. Det blir spännande!
Det kan vara lite svårt med hemlig kompis på fritids bland annat för att inte alla barn är på fritids varje dag, att några har varit sjuka och att de tillhör olika årskurser. Trots det "lite svåra" gör vi ett försök.
Förutom gissningarna i morgon blir det dragning av ny hemlig kompis som sedan skall vara hemlig i två veckor.
Temat inleddes med att titta på filmen "Vem räddar Alfons Åberg". Alfons hemliga kompis är Mållgan och just Mållgan kom på besök för att be barnen att hitta det stulna "Vänskapens hjärta" för kunna lämna det till Alfons. Alfons är ledsen för att någon har stulit hjörtat!
För att kunna hitta hjärtat behöver barnen träna på att bli ännu mera bra kompisar och ännu mera bra på att samarbeta än vad de redan är. Det tränar vi på genom "Hemlig kompis", Kamratövningar och Kompismålningar. Temat avslutar vi med äventyret "Vänskapens hjärta" där barnen indelade i grupper skall hjälpas åt att leta efter det trasiga hjärtat.
Vi hoppas att temat bland annat skall leda till en vänligare samtalston mellan barnen samt en större hjälpsamhet.

Äventyret "Vänskapens hjärta" ingår Äventyrspedagogiken som du kan läsa mera om på följande sida:  http://www.ltu.se/ltu/For-skola/Kompetensutveckling-och-RUC/Aventyrspedagogik




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar