torsdag 13 november 2014

Gråväderstid på fritids

November och december = gråväder på Gotland.
Vi försöker muntra upp och värma oss och barn med temat "Våra traditioner". Ett alldeles vanligt tema så här års men vi har valt ut att göra följande:
Gustav Adolf-bakelse: Ingen tradition alls här på ön men vi gör det, som sagt var, för att lysa upp gråvädret en aning. Lite svensk historia och små bakelser med prinsess-strössel istället för ett chokladhuvud.
Fars Dag: Klippa, klistra, måla och skriva.
1:a advent: Vi har köpt små kaffekoppar med fat på second-hand och i kopparna får barnen gjuta ljus. Lite mossa och små röda kulor runt kopparna på faten blir fin pimpning av den första ljuset i advent.
Nobeldagen: En sprakande nobeldessert med fin dukning och fina kläder till direktsändningen på tavlan med datorn och kanonen.
Julpyssel: Varsin tomte av skinn eller vävd av garn, varsin julgranskaramell och pepparkaksbak.
Vi avslutar temat med hämtfika sista veckan innan jul där vi alla, barn, föräldrar och personal, samlas för att umgås tillsammans över en kopp fika och pepparkakor.
Att umgås tillsammans är en av julens främsta storheter!

Dessutom ... Kojskogen varje onsdag trots gråvädret. Visserligen klarar vi inte av att vara ute när det är regn och kallt men det gråa vädret utan regn blir mindre grått av skogens alla färger och aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar