lördag 26 april 2014

Körsbärsträden i vår skog

- Det var länge sedan vi åt mellis i skogen, sa Ida i ettan för någon vecka sedan. Kan vi inte göra det igen? frågade hon.
Tidigare år har vi haft en hel eftermiddag i kojskogen med alla fritidsbarn men med införandet av samlad skoldag och ändrade skolbusstider har vi inte kunnat fortsätta med vår skogsdag. Tråkigt!
Istället är alla eleverna i förskoleklassen och ettan i skogen varje torsdag efter lunch.
Funderade på om vi kunde lösa Idas önskemål och tack vare det fina vädret och positiva arbetskamrater gick det bra. Alla fritidsbarn fick mellis och en härlig solig vårdag i skogen.

Sakura
I vår kojskog finns det massor av vilda körsbärsträd och eftersom det så här års är dags att fira körsbärsblomman så gjorde vi det på vårat eget sätt. Blommorna är ännu inte utslagna men på gång.Vi samlades bland träden och varje barn fick varsin bit geishachoklad att suga på medan de med blundande ögon tänkte: Sakura, slå ut, slå ut, sakura!
Barnen lärde sig att körsbärsblomman är Japans nationalblomma, att den heter sakura på japanska, att japanerna firar sin blomma på våren med picknick samt att geisha är det japanska ordet för underhållare.

Efter mellis började vi tillverka barkbåtar. På Fritidshemmens dag testar vi alla båtar i bäcken vid Kutkäldu i Tingstäde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar