lördag 29 juni 2013

Kul på utflykt med fritids

Går det att styra bollen med lufttryck?
I bakgrunden synvilla och brobygge i gotisk stil.

"Elefanttandkräm"

Fenomenalen i Visby har flyttat från Fornsalen till hamnen. Allt roligt som man kan testa och undersöka finns nu i ett plan i fräscha ljusa lokaler. På övervåningen bjuder personalen bland annat på olika experiment och vi hade turen att få se hur häftigt det kan vara med kemi.
Det var en bra tur till Visby och barnen verkade nöjda och glada trots den tryckande värmen.
Dagen innehöll mycket: Gå till bussen, åka buss till Visby, gå ner till Slottsparken, äta mellis med drickyoghurt och "fritidsbakade" frallor, titta på modellen av Visborgs slott, fortsätta ner till hamnen och nya Fenomenalen där vi testade och undersökte allt i drygt två timmar, uppför alla backar till Södertorgsgrillen, lunch bestående av korv eller hamburgare, lek på en liten lekplats utanför ringmuren, några av de äldsta barnen passade på att plocka fläder, promenad till bussen, åka buss tillbaka till Stenkyrka och till sist en promenad tillbaka till fritids.
En lång (9 - 16.30) och rolig dag!

Igår avslutade vi den här veckan med smultronplockning på "smultronåkern" vid Lickershamn. Gott om smultron men inte riktigt mogna. Men vem bryr sig? Vi plockade och åt ändå.

Nu har jag semester en vecka sedan måste jag jobba igen och därefter får jag fyra veckors ledighet.
Det är lite "njuggt" med att sätta in vikarier under sommaren så att personalen kan få ut hela sin semester. Det konstiga är att det inte är några problem med vikarier för de som tar ut semester under annan del av året.
Jag tycker det är lite orättvist. Vi är många som behöver få vara lediga under sommaren när det är soligt och varmt. Alla har inte råd att åka på solsemester vid annan tid på året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar