måndag 25 mars 2013

Påsklov på fritids

Gotlands största påskkyckling framför Tempo i Stenkyrka.
Eftersom reglerna för mathanteringen i skolköket är mycket restriktiva samt att ingen personal finns på plats är det bara för oss på fritids att se till att lunchen blir tillagad.
Fem morgonpigga elever följde med till affären för inköp. Där möttes vi av Gotlands största påskkyckling!
Inne i affären fylldes varukorgen snabbt. De unga eleverna hade bra koll vart de olika varorna fanns och de var mycket duktiga på att räkna fram rätt antal av lök, paprika med mera.
Två av de övriga fritidseleverna hackade för fullt och en timme senare bjöd vi på "barnvänlig" Chili con carne med potatis. Maten föll inte alla barn i smaken och en del vågade inte ens smaka. Det var kanske ett dumt val av maträtt men det är inte helt enkelt att laga mat åt 20 barn på en vanlig köksspis.
Trots att vi får många pedagogiska vinster med matlagning på fritids samt att det är mycket mysigare att äta i vårt kök än i skolmatsalen så kan jag inte förstå varför det inte finns någon kökspersonal på plats under loven.
(Bara att ta hand om disken tar flera timmar från vår verksamhet.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar