Äntligen skall skolbarnen på Gotland få slippa de tunna, menlösa så kallade vegetariska sopporna.
Det finns ingen som kan äta sig mätt på det där blasket.
Det pratas om att kvalitén på de regionala skolorna och fritidshemmen skall vara så lika som möjligt. Men vad det gäller matens kvalité så är skillnaderna stora. Har du tur som elev och personal har din skola ett eget tillagningskök och du får god och mättande mat och till och med ibland "härbakat" bröd. Har du otur får ditt kök inte användas till att laga mat i och maten transporteras flera mil från något större kök. Och jag vet av egen erfarenhet att skillnaderna är mycket stora och orättvisa!
Själv har jag som lärare alltid låtit mina elever komplettera sopporna med egen matsäck. Jag har aldrig "köpt" förklaringen till soppluncher att "barnen skall lära sig att äta soppa". Hellre mätta och glada elever än hungriga och griniga!
På fritids var vi givetvis tvungna att kompelttera dagens spenatsoppa med korvgrillning. Det är alltid uppskattat! Dagens badgäng fick ingen korv utan istället fick de mumsa i sig resten av gårdagens bak - baguetter. Allt gick åt till det hungriga gänget!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar